Doprava zdarma na jakékoliv objednávky -- až do 75% vypnuto.    Můžeme přijímat karty Visa a MasterCard. Pokud nemůžete použít platbu kreditní kartou, kontaktujte nás prosím, abyste použili PayPal nebo převod peněz.

    Historie Boston Bruins: Od skromných začátků k velikosti NHL“

    Boston Bruins byl jedním z prvních amerických týmů v National Hockey League, založené v roce 1924. V té době byla NHL pouze šestičlenná liga a Bruins byli prvním týmem se sídlem ve Spojených státech. Tým původně vlastnil Charles F. Adams, bohatý obchodník a hokejový nadšenec, který chtěl do Bostonu přivést profesionální hokej.

     

    Boston Bruins vděčí za své jméno a ikonické barvy zakladateli týmu Charlesi Adamsovi, jehož láska k hnědým medvědům a vášeň pro Americkou revoluci ho inspirovaly k vytvoření týmu, který ztělesňuje sílu a odolnost obou. Adams měl také jasnou představu o vzhledu týmu, zvolil černou a zlatou, aby reprezentovala statečnost a obětavost městských policejních a hasičských sborů. Dnes charakteristická černozlatá Hokejové Dresy Česká Bruins okamžitě poznají fanoušci po celém světě, což je důkazem trvalého odkazu týmu a spojení s městem Boston.

     

    Bruins se okamžitě prosadili v NHL, když 1. prosince 1924 vyhráli svůj první zápas 2:1 nad Montreal Maroons. Tým dokončil svou inaugurační sezónu s úctyhodnou bilancí 6-24-0. Skutečné úspěchy na ledě však Bruins začali hledat až ve 30. letech.

     

    Bruins, vedeni legendárními hráči jako Eddie Shore, Milt Schmidt a Dit Clapper, vyhráli svůj první Stanley Cup v roce 1929. Úspěch týmu na ledě odpovídal jejich ikonickým uniformám s černozlatými barvami, které se staly synonymem. s franšízou. Tyto barvy byly začleněny do bezpočtu návrhů Hokejové Dresy Česká a oslavují tak místo Bruins jako jednoho z nejúspěšnějších a ikonických týmů v historii NHL. Během několika příštích desetiletí Bruins vyhráli dalších pět mistrovských titulů, čímž dále upevnili svůj status legendárního týmu v lize.

     

    Bruins se v prvních letech trápili a ve svých prvních dvou sezónách skončili poslední v lize. Nicméně, tým se začal zlepšovat na konci dvacátých let, z velké části díky akvizici obránce Eddieho Shorea, který se stal jedním z největších hráčů v historii NHL.

     

    Shore hrál klíčovou roli ve vedení Bruins k jejich prvnímu Stanley Cupu v roce 1929 a tým vyhrál další čtyři poháry v následujícím desetiletí. Bruins se během této doby také stali známí svým fyzickým stylem hry, přičemž hráči jako Shore, Lionel Hitchman a Dit Clapper získali legendární status za svůj tvrdý přístup. Tvrdá pověst týmu se dokonce odrážela v jejich uniformách, které obsahovaly výrazné logo medvěda a ikonické černé a zlaté barvy, které se staly synonymem Dres Boston Bruins.

     

    Ve 40. letech 20. století Bruins přidali ke svému odkazu centr Milta Schmidta, který se později stal jedním z největších hráčů a trenérů v historii týmu. Schmidt pomohl dovést Bruins k dalším dvěma Stanley Cupům v letech 1941 a 1970 a později působil jako hlavní trenér a generální manažer týmu. Schmidtův přínos pro Bruins byl tak významný, že tým vyřadil jeho dres s číslem 15 a zvěčnil ho na Hokejové Dresy Česká, které fanoušci nosí na zápasy dodnes.

     

    Dnes zůstává Boston Bruins jednou z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších franšíz NHL se základnou věrných fanoušků a historií, která je prodchnutá tradicí a dokonalostí. Od ikonických černozlatých dresů týmu až po legendární hráče, kteří je nosili, jsou Bruins i nadále zdrojem hrdosti a inspirace pro hokejové fanoušky po celém světě.

    Verwante Tags

    Hokejové Dresy Česká Dres Boston Bruins

    Reacties

    Note: HTML is not translated!