Doprava zdarma na jakékoliv objednávky -- až do 75% vypnuto.    Můžeme přijímat karty Visa a MasterCard. Pokud nemůžete použít platbu kreditní kartou, kontaktujte nás prosím, abyste použili PayPal nebo převod peněz.

    Bývalý kapitán Maple Leafs Dion Phaneuf oznámil ukončení kariéry

    Dion Phaneuf v úterý oznámil svůj odchod do důchodu a ukončil tak 14-sezónní kariéru v NHL s Calgary Flames, Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators a Los Angeles Kings.

    Phaneuf v Dresy NHL zaznamenal 494 bodů (137 gólů, 357 asistencí) v 1048 zápasech od doby, kdy si ho Flames vybrali v prvním kole draftu NHL v roce 2003. V sezóně 2007-08 byl vyhlášen All-Star NHL, kdy měl v kariéře maximum 60 bodů (17 gólů, 43 asistencí) a měl hodnocení v obraně plus-12.

    Phaneuf byl v lednu 2010 vyměněn do Maple Leafs v blockbusteru pro sedm hráčů a dalších sedm sezón strávil jako obránce číslo 1 pod nejzářivějšími světly NHL. Toronto ve své historii nejmenovalo mnoho kapitánů. Phaneuf v dres Toronto Maple Leafs byl teprve 18. a jedním z pouhých pěti, které klub měl od roku 1991. Před sezónou 2010-11 byl jmenován kapitánem a tuto pozici zastával, dokud nebyl 9. února 2016 vyměněn do Ottawy Senators.

    "Bylo pro mě zvláštní ctí reprezentovat Maple Leafs jako kapitán týmu - bod hrdosti a cti, který si s sebou ponesu navždy," řekl Phaneuf v Dresy NHL. Tým to zveřejnil na svém oficiálním Twitteru. "Děkuji vám za léta služby kapitána a za vaše příkladné příspěvky pro komunitu." Hráči Maple Leafs v dres Toronto Maple Leafs poctí Phaneufa v předzápasovém ceremoniálu před úterním zápasem proti Nashvillu Predators.

    Phaneuf, 36, nehrál od té doby, co se objevil v 67 zápasech s Los Angeles Kings v sezóně 2018-19. "Samozřejmě jsem už několik let v důchodu, ale kvůli COVID a cestovním omezením a podobně [věci byly zpožděny]," řekl Phaneuf v úterý novinářům.

    Verwante Tags

    Dresy NHL dres Toronto Maple Leafs

    Reacties

    Note: HTML is not translated!